מחשבון ביוץ
מחשבון ביוץ שמאפשר לך לחשב בדרך פשוטה את מועד הביוץ הצפוי שלך. כל שעלייך לעשות הוא להזין את פרק הזמן בין שתי תקופות ווסת, ולבחור את תאריך הווסת האחרונה.
על מנת שתתרחש הפריה ותיכנסי להריון, הביצית והזרע חייבים להיפגש. לכן יש לתזמן את קיום יחסי המין כך שיהיה זרע שיוכל לפגוש את הביצית בזמן שהביצית ניתנת להפריה. הזרע הגברי יכול לחיות בתוך גופה של האישה בממוצע בין 48 ל-72 שעות. לעומת זאת, הביצית, ניתנת להפריה במשך כ-12 שעות בלבד. לכן קיימת חשיבות מכרעת למועד הביוץ (תהליך שחרור הביצית מן השחלה אל החצוצרה) .
יש לך שאלה בקשר להריון? הכנסי למחשבון הריון שלנו.
ביוץ
ביוץ הוא תהליך בו משתחררת ביצית מהזקיק בשחלה. הביוץ מתרחש כאשר ביצית משתחררת מאחת משתי השחלות ועוברת אל החצוצרה לקראת ההפריה. במהלך מחזור הביוץ )שאורך ברוב המקרים כחודש (מבשילות מספר ביציות, כאשר בדרך כלל הגדולה ביותר מתנתקת מהזקיק המוביל אשר בשחלה ועוברת אל החצוצרה. ביוץ, הריון או קושי להיכנס להריון קשורים זה לזה, מאחר וללא ביוץ לא תיתכן הפריה.
בעיות פריון
מספר הזוגות בעולם המערבי בכלל ובישראל בפרט המתקשים להיכנס להריון גדל בהתמדה. הנתונים הסטטיסטיים מדברים על כך שכ-20% מהזוגות חווים קושי בכניסה להריון. ניתן לתלות זאת בכך שגיל הנישואין גבוה יותר, הזוגות לא ממהרים להביא ילדים, ולא תמיד לוקחים בחשבון שהכניסה להריון עלולה להיות מורכבת מהצפוי.
על מנת להיכנס להריון חייבים להתקיים מספר תנאים: האישה צריכה להיות מאוזנת מבחינה הורמונלית, הזרע של הגבר חייב להיות איכותי וזמן ההפריה צריך להיות מותאם לביוץ. עם זאת, חשוב לציין כי לליקויים רבים שנחשבו בעבר כגורמים לעקרות מצאה הרפואה המודרנית פתרונות, ומספר הזוגות המוגדרים כעקרים צומצם באופן ניכר.
מהי אי פוריות?
אי פוריות מוגדרת ככישלון של שני בני זוג להיכנס להריון בתום שנה של קיום יחסי מין סדירים.
הגדרות
- תת פריון- מצב שבו נדרש לזוג זמן רב כדי להרות, אך הם לא בהכרח נזקקים לטיפול.
- עקרות- אי יכולת להביא ילדים.
- אי פריון ראשוני- מצב של תת פריון בו לא היה הריון כלל.
- אי-פריון משני- מצב של תת פריון לאחר שכבר היה לפחות הריון אחד (אפילו אם הריון זה הסתיים בהפלה).
חשוב להפריד בין המושג תת-פריון שמגדיר מצב זמני, ובין המושג עקרות שמשמעותו סופית ומוחלטת.
גורמי אי פיריון באישה
גורמי האי פריון השכיחים ביותר באישה הם:
- ליקויים בביוץ.
- ליקויים מכניים במערכת הרבייה.
- ריר צוואר הרחם.
- דלקות באיברי המין.
גורמי אי פיריון בגבר
גורמי האי פריון השכיחים ביותר בגבר הם:
- יצירת מספר קטן מדי של תאי זרע.
- חוסר מוחלט של יצירת תאי זרע.
- פגמים במבנה הזרע או בתנועותיו.
- אי-יכולת הזרע לחדור את מעטה התאים המקיף את תא הביצה.