תקשורת טלפונית במאה העשרים ואחת
בתחילת שנות התשעים של המאה ה-20 אפשרויות התקשורת של אנשים ששהו בחו"ל עם בני משפחה וחברים היו מוגבלות ל-2 אופציות עיקריות: שירות הדואר או בטלפון. שירות הדואר אמנם היה זול אך לדואר לקח מספר ימים להגיע ליעד. לעומת זאת, הטלפון הציע זמינות מיידית אך העלות שלו הייתה יקרה מנשוא בעבור רוב האנשים ולכן רוב השיחות נמשכו דקות ספורות בלבד. |
תוכן הענינים
מבוא
בתחילת שנות התשעים של המאה ה-20 אפשרויות התקשורת של אנשים ששהו בחו"ל עם בני משפחה וחברים היו מוגבלות ל-2 אופציות עיקריות: שירות הדואר או בטלפון. שירות הדואר אמנם היה זול אך לדואר לקח מספר ימים להגיע ליעד. לעומת זאת, הטלפון הציע זמינות מיידית אך העלות שלו הייתה יקרה מנשוא בעבור רוב האנשים ולכן רוב השיחות נמשכו דקות ספורות בלבד.
במאה ה-21, התמונה השתנתה לחלוטין והתקשורת עם חו"ל הפכה למיידית, קלה, זולה ומגוונת. עם התפתחות הטכנולוגיה, התפתחו במקביל אפשרויות וכלי התקשורת הקיימים עד למצב שבקליק אחד ניתן להתקשר הביתה. להלן סקירה של אפשרויות התקשורת כיום:
במאה ה-20 הטלפון הקווי היה הדרך המהירה והיקרה ביותר להגיד "הלו" לבני משפחה ו/או לחברים השוהים בחו"ל. למרות הכל, הטלפון נשאר אחד הדרכים המהירות לתקשורת מילולית, אך הוא עשה כברת דרך ארוכה מאז ועד לתקופה הנוכחית בה הוא הפך לאמצעי תקשורת טוב מבחינת עלות-תועלת.
Voice over IP
הצעד הגדול לקראת שירות טלפוני זול לטווחים ארוכים היה הפיתוח של VoIP (Voice Over Internet Protocol). VoIP מבוסס על התפיסה שביטים של קול מועברים באמצעות חיבורי אינטרנט מהיר באותה הצורה שדואר אלקטרוני עובר, ויוצרים כך קו טלפוני ברור. מהירות העברת המידע תומכת ביכולת ליצור שיחות עם כל סוג של טלפון (גם טלפונים שאינן קוויים). הדרישה היחידה היא שמכשיר הטלפון יהיה מחובר ל- WiFiאו ל- .data port
ה- VoIP פותח במקור כבר בשנת 1973, יחד עם התפיסה של רשת המחשבים הראשונה, והוא התקדם לאט וביציבות לתצורה צרכנית. באמצע שנות ה-90 ה- VoIPפרץ לשימוש המוני באמצעות טלפון אינטרנטי של חברת VocalTec, אשר כללו תיבה קולית ואת ה-ID של המתקשר. עם זאת, השימוש בכלי הוגבל למשתמשי VocalTec אחרים. ב-2004 הטכנולוגיה התקדמה מספיק ויצרה 2 צאצאים המבוססים של התפיסה המקורית של VocalTec. הראשון היה analog telephone adapter- מכשיר שיוצר קשר עם חיבור אינטרנט בפס רחב ושקע טלפון (החברות המובילות בתחום היו Vonage ו-Comcast).
אפליקציות
הכיוון השני לקראת תקשורת טלפונית זולה יותר כללה תוכנת מחשב שניתן היה להורידה בקלות לכל מחשב. חברות כגון Skype או Gizmo5 השתמשו ביתרון שהציעה להם טכנולוגית ה- VoIPע"י יצירת תוכנה שתומכת במגוון צורות של תקשורת ברגע שמורידים אותה למחשב הביתי. בשתי החברות המשתמש קיבל מספר טלפון של מדינת המוצא הרצויה, כאשר מספר הטלפון נשאר אישי בכל התקופה בה חשבון המשתמש היה פעיל.
היו 2 הבדלים עיקריים בין מה שהציעו Skype ו- Gizmo5 למה שהציעו Vonage ו-.Comcast Skype ו- Gizmo5 עבדו באמצעות תוכנה עם מקור סגור, כלומר הם הריצו תוכנות עצמאיות שיכלו להיות מורדות לכל מחשב. כמו כן, הייתה להם התאמה למכשירים סלולאריים. לעומתן Vonage ו-Comcast, עבדו באמצעות חיבור אינטרנט מהיר באמצעות מתאם טלפוני המחובר לראוטר. כמו כן, הם היו ברי יישום רק לתושבי ארה"ב, קנדה ובריטניה. למרות השונות בין החברות, רוב האנשים השתמשו ב- Skypeאו ב-. Vonage
בנוסף ל- VoIPקיימים אף שירותים של השכרת מכשירים סלולאריים המסוגלים לתת שירות ברחבי כל העולם. כך לדוגמא, חברת Global Phone Works מציעה שירות של טלפונים סלולאריים וטלפונים לוויניים במחירים תחרותיים. למעשה החברה שולחת ללקוחותיה את המכשיר יחד עם כרטיס ביקור הנושא את המספר החדש לכתובת האישית לפני תאריך היציאה של הלקוח לחו"ל.
כרטיסי חיוג
לאנשים שאינם אוהבים מחשבים יש אפשרות להשתמש בכרטיסי החיוג הישנים (טלכרט). כרטיסים אלו, הם כרטיסים בגודל של כרטיס אשראי ואת חלקם ניתן להטעין בדקות שיחה לשימוש חוזר או לחלופין חלקם הוא לשימוש חד פעמי. כרטיסים אלו נמכרים בגוון רחב של חנויות וניתן להשתמש בהם מכל טלפון ציבורי.
קידומת מקומית
בישראל, בשנים האחרונות, קיימת אופציה קלה, זולה וחדשנית יותר לדבר בטלפון עם חו"ל. מספר חברות מציעות חבילות שירות שבמסגרתן היוצאים לחו"ל יכולים לקבל מספר טלפון ישראלי בקידומת 03 (ולחסוך תוך כדי את כאב הראש הכרוך בחיוג קידומות החוץ המבלבלות) כאשר התשלום נגבה על השירות הכולל ולא על כל דקה בפני עצמה. שירות מספר ישראלי בחו"ל מתאים, כמובן, לנוסעים לטיול בחו"ל, לבעלי משפחה/חברים בחו"ל המעוניינים לשמור על קשר רציף עם קרוביהם וחבריהם שבארץ, בעלות נמוכה, באיכות קו גבוהה וללא הגבלת דקות.
לסיכום
התקשורת הטלפונית עברה כברת דרך ארוכה מאז המצאת הטלפון הקווי ע"י אלכסנדר גרהם בל ב-1876. דבר אחד ברור, התקדמות הטכנולוגיה בשנים האחרונות מכתיבה שינויים תכופים המעשירים את דרכי ואמצעי התקשורת בין אנשים ויתכן כי אנו רק בתחילה של תהליך ולא בסופו.